Canada-Norwich.reismee.nl

Professional Development

Zaterdag, 1 november 2014, heb ik een bezoek mogen brengen aan de Market in St. Jacobs. De nieuwe foto's op mijn weblog tonen hoe deze dag geweest is. Opnieuw een dag met mooie herinneringen. Het was heel, heel erg koud! 's Ochtends heeft het hier zelfs een klein beetje gesneeuwd.. 's Avonds hebben we nog met familie doorgebracht. Hier doen ze veel bordspellen met elkaar, zoals Kolonisten en Ticket to Ride. Het is een uitdaging om het in zo goed mogelijk Engels bij te benen!

Smile

Zondag, 2 november 2014, zijn we overgebleven in Norwich. 's Ochtends was het dopen van wel 10 kinderen! Dat is normaal voor hier met zo'n grote gemeente.. De preken volgen gaat eigenlijk heel goed. De dominee die hier staat, is ook Nederlander, alhoewel zijn Engels erg goed is. Ik had gedacht dat de weekenden het moeilijkst zouden zijn zo ver weg van huis, maar omdat er nog heel veel Hollandse invloeden te merken zijn, voelt het toch een beetje thuis!

Maandag, 3 november 2014: Vandaag was de eerste dag van de Professional Development. Met de principal en de hele staff zijn we de dag begonnen, hebben nagedacht over de goals die de Rehoboth School probeert na te streven. Ik heb hier ontzettend veel van opgestoken, omdat je tijdens zo'n meeting precies hoort waar de school voor staat! De kracht van deze school is zeker wel het christelijke onderwijs wat ze in alle eenvoudigheid proberen te geven. De rest van de dag bestond uit devisional sessions; ik mocht onder andere deelnemen aan de review van hun rekenmethode. Opnieuw kwamen weer de verschillen met het Nederlandse onderwijs naar boven. Ik denk dat het rekenonderwijs hier nog abstracter is dan dat in Nederland is. Ze zien wel dat het een probleem vormt voor de meeste leerlingen, omdat zeker jonge kinderen niet automatisch abstract kunnen denken! 4 + 3 = 7 is niet vanzelfsprekend, want wat is 4 en wat is 3? Het is altijd weer een uitdaging voor de leerkracht om die 4 en die 3 betekenisvol te maken voor de leerlingen...

In Holland ligt iedereen (hopelijk) lekker te slapen. Het is weer zes uur tijdsverschil. Heerlijk dat wij dit weekend een uur langer konden slapen!! Het is nu wel héél erg vroeg donker hier, hoor! Half zes......

Reacties

Reacties

Hanneke

Wow, jij verveelt je ook niet, zo te lezen ;) Leuk! Dat is een grote kerkelijke gemeente dan! Bij ons zijn het denk ik zo'n 300/400 mensen. Hoe ga je trouwens naar school? Ook met de schoolbus? ;)

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!